Knjigovodstveni servis Frivan usluge - kontakt:
Pon-pet: 08:00 - 16:00

startco

Vlada je od 18.09.15 pokrenula javni poziv "STARTCO - REALIZIRAJ VLASTITU POSLOVNU IDEJU" putem kojeg nudi poduzetnicima ili onima koji to tek žele postati bespovratna novčana sredstva od 8000,00 za nabavku IT opreme i realizaciju svoje prve internet stranice s time da se 4000,00 dobije za IT opremu, a 4000,0o za web stranicu - detaljnije.

Kome je namijenjen ovaj poziv:

  • fizičke osobe koje u trenutku podnošenja zahtjeva za bespovratnu potporu nemaju registriran vlastiti subjekt malog gospodarstva, a koje planiraju krenuti u poduzetništvo, a koji s danom podnošenja zahtjeva za bespovratnu potporu prethodno nisu bili vlasnici 50% i više udjela u gospodarskim subjektima kumulativno dulje od 2 godine
    NAPOMENA: Ako još niste sigurni s kojim oblikom poduzetništva bi krenuli, slobodno nas kontaktirajte na 091/2603974 ili pošaljite upit na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a mi ćemo Vas rado uputiti u kojem smjeru bi bilo najpametnije krenuti. Ujedno Vam kao podeuzetniku početniku možemo ponuditi povoljne knjigovodstvene usluge prema raznim pristupačnim modelima kako bi Vam olakšali početak poduzetničkog pothvata
  • subjekti malog gospodarstva koji su osnovani najduže 24 mjeseca prije dana podnošenja zahtjeva za bespovratnu potporu, a čiji vlasnici s udjelom vlasništva od 50% i više do dana podnošenja zahtjeva za bespovratnu potporu prethodno nisu bili vlasnici 50% i više udjela u drugim gospodarskim subjektima kumulativno dulje od 2 godine.

novi zakoni za udruge

Tijekom prethodnih nekoliko mjeseci stupila su na snagu dva zakona direktno povezana sa radom udruga ( Zakon o udrugama i Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija ) kao i nekoliko izmjena drugih zakona koje se tiču poslovanja udruga s posebnim naglaskom izmjena Zakona o porezu na dobit.

(detaljnije o pojedinim izmjenama u narednim člancima)

Cilj im je konačno uvođenje reda među totalni nered kod udruga te spriječavanje korištenja udruga kao poreznih oaza za poduzetničke ciljeve.
Hoće li zakonodavac uspjeti u svom naumu pokazat će, kao i uvijek, vrijeme kao i učinkovitost donesenog sustava nadzora. Jel ako sustav nadzora zakaže ostat će sve po "starom" i u skladu sa starom narodnom - tresla se brda, rodio se miš.

Koliko imamo prilike vidjeti i čuti, novi zakoni su dobro zatresli udruge jer nose sa sobom ono što Hrvate najviše boli, NOVČANE KAZNE za nepridržavanje zakonskim odredbama do čak 200.000,00 kn, što za same udruge, što za njihove zastupnike.

bozicna cestitka

Kraj godine je doba kad očekujemo i veselimo se božičnim i novogodišnjim blagdanima sa svim popratnim veselim sadržajima koji idu uz njih, ali i rezimiramo događanja u protekloj godini i planiramo što bi sve mogli napraviti u narednoj godini.

Kraj godine je ujedno i kraj poslovne godine i vrijeme kad se računovodstveno zatvara protekla godina, rade izvješća i analizira što se napravilo ili ne u protekloj godini.

Nekima je to veselo doba jer se dobro radilo, na vrijeme knjižilo, pravodobno porezno reagiralo i sad mogu sa smješkom, zadovoljstvom na licu i šampanjcem ući u narednu poslovnu godinu.
Dok je nekima ovo doba muke, čira i gastritisa (ali ne od hrane) jer se kampanjski radilo, kasnilo sa svime i sad se pokušava spasiti što se spasiti može, a ne može baš previše.